EASY VEGGIE SHAKSHUKA

IMG_0746

Israelissa tutustuin tähän ihan uuteen ruokatuttavuuteen shakshukaan, jota on erittäin helppo tehdä myös kotona. Siellä tätä herkkua tarjoiltiin aamiais- ja brunssipaikoissa ja shakhuka onkin loistava lisä aamiaisbrunssiin, mutta miksei sitä voisi syödä lounaaksi tai ihan illalliseksikin. Resepti on erittäin muunneltava ja aineksia voi lisätä tyylillä; mitä kaapista sattuu löytymään. Me ollaan nyt kotona tehty tätä pariin otteeseen täysin kasvisversiona, mutta sekaan voi lisätä vaikka chorizoa tai mitä ikinä keksiikään. 

IMG_0703
Meillä oli käytössä tosi iso pannu, joten tuo annoskin on iso. Sen voi kuitenkin vaikka puolittaa, jos tekee pienempään pannuun.

Ainekset(n. 4-5 henkilölle)
- 3 isohkoa tomaattia
- 4-6 kananmunaa
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 iso sipuli tai 2 pientä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 munakoiso
- 2 paprikaa
- mausteina: suolaa, pippuria, chiliä...

1. Kuori ja pilko sipuli & pese ja paloittele vihannekset.

2. Tomaatteja voi pehmentää kiehuvassa vedessä, mutta se ei ole välttämätöntä.

3. Kuumenna vihannespaloja pannulla niin kauan, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Lisää tomaatit paloiteltuina sekä tomaattimurska.

5. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.

6. Lisää mausteita oman maun mukaan.

7. Riko kananmunat kastikkeen päälle ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes valkuainen on kypsä.

8. Valmiin shakshukan päälle voi murentaa vaikka vuohenjuustoa ja lisäksi laittaa myös esimerkiksi basilikaa, joka meillä tällä kertaa uupui.

Tuossa oli suurinpiirtein, miten me tuo Jonatanin kanssa tehtiin, mutta hyviä tarkempia reseptejä löytyy myös: TÄÄLTÄTÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.


For English readers here's a great shakshuka recipe in English: CLICK.
IMG_0715
IMG_0729
IMG_9702

Labels: , , ,