HELPPO & HERKULLINEN SUKLAAKAKKU

IMG_7830

Kakku:

4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
2 dl kuumaa vahvaa kahvia

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria

Kuorrute:
0,75 dl kermaa
100 g tummaa suklaata


Valmista suklaakakku sekoittamalla kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy ja munat. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi. Taikina saa jäädä melko löysäksi, joten älä huolestu. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175°C:ssa noin 40-45 min. Jäähdytä hyvin.

Valmista täyte sulattamalla suklaat vesihauteen(mikro käy myös) päällä. Sekoita sen jälkeen sula suklaaseos tuorejuuston ja sokerin kanssa. Leikkaa suklaakakku kahteen osaan ja lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle. 

Valmista kuorrute pilkkomalla suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Koristele kakku esim. mansikoilla tai vadelmilla.


Omat kommentit: Sain tämän reseptin mun entiseltä työkaverilta, jonka luona viime kesänä maistoin tätä kakkua ensimmäisen kerran. Sen jälkeen olen itse tätä kahdesti tehnyt. Tein tällä kertaa enemmän tuota kuorrutetta ja lisäsin siihen pähkinäsuklaata, minkä takia kuorrute ei ole ihan tasainen ja kakku ui suklaassa... Muistelin vaan, että kuorrutetta oli edellisellä kerralla niin vähän, mutta tupla-annos oli selvästi liikaa ja jouduin laittamaan osan kokonaan pois. Eli kannattaa vaan noudattaa ohjetta! :D Toi on tosi helppo tehdä ja maistuu ihan taivaallisen hyvälle. Jos mahdollista, kannattaa antaa kakun muhia jääkaapissa vielä yön yli. :)

Marianne

Labels: ,