COMFORTABLE IN YOUR OWN SKIN

Untitled
Untitled
Untitled


Tunne siitä, että on tyytyväinen itseensä ja sinut itsensä kanssa ei synny noin vain. Oon maininnut tästä varmasti jo aiemminkin täällä blogissa, mutta mun mielestä aiheesta ei voi puhua liikaa. Ennen ajattelin, että "kun muutan sitä/tätä itsessäni" olen tyytyväinen ja itsevarma. Se ei kuitenkaan mennytkään niin ja olen paininut monenlaisten epävarmuuksien kanssa, vaikka sainkin hiukset suoristettua, kilon pudotettua tai vaikkapa uusia vaatteita. 

Voit tavoitella unelmiesi vartaloa, hiuksia, tai ihan mitä vaan ulkoista, mutta kannattaa pysyä itselleen rehellisenä ja pitää tavoitteet realistisina. Halusin esimerkiksi itse pitkään suorat hiukset ja heräsin joka aamu 1,5 tuntia aikaisemmin suoristamaan mun hiuksia. Mulla on myös aina ollut luonnostaan melko sporttinen vartalonmalli ja lihakset erottunut reisistä ja käsistä aina. Monet vois luulla, että tosi kiva kroppa, mutta itse halusin ennemmin olla siro ja pieni ilman mitään lihaserottuvuutta. Treenasin pelkästään aerobista liikuntaa ja välttelin lihaskuntotreeniä. Aloin itseasiassa käymään salillakin ensimmäistä kertaa vasta viime syksynä. 

Miksi me aina halutaan sitä, mitä meillä ei ole? Itsensä hyväksyminen lähtee sisäisestä muutoksesta, ei ulkoisesta. Media toki tyrkyttää meille vaihtuvia kauneusihanteita ja luo ulkonäköpaineita, mutta vaikka sitä nyt ei noin vain voi yksin muuttaa niin omaa ajatusmaailmaa ja suhtautumistaan voi. Pitäisi koittaa päästä sen yli ja nähdä itsessään omat vahvuudet. Kauneusihanteet muuttuu jatkuvasti, ja fakta on ettei kaikki millään voi olla aina yleisen ihanteen mukaisia. Kaikissa on kuitenkin omat vahvuudet ja kaikki ovat kauniita omalla persoonallisella tavallaan, joten ei vertailla itseämme näihin ihanteisiin!


esprit1Yleensä epävarmuuden hetkillä päätyy vertailemaan itseään muihin, mutta mielestäni pitää pyrkiä pääsemään sen yli. Toisen ulkoiset ominaisuudet tai saavutukset kun eivät ole mitenkään poissa itseltämme. Kaikki olemme ainutlaatuisia sellaisina kuin olemme. En esimerkiksi itse muuttaisi itsessäni mitään leikkauksilla tai muilla vastaavilla, ei siksi koska olisin täysin tyytyväinen kaikkeen itsessäni, vaan koska haluan nähdä, miten pärjään elämässäni näillä, mitä mulle on annettu. Mulla on ollut tää asenne jo tosi kauan, mutta en silti tuomitse toisten ihmisten päätöstä muuttaa jotain itsessään ei-niin-luonnollisin-tavoin. Sanon vaan, ettei se epävarmaa oloa tee kuitenkaan lopulta paremmaksi, jos niin kuvittelee. Kaikki lähtee nimittäin sisältäpäin ja luultavasti seuraavaksi haluaa muuttaa jotain muuta. 

Nykyään rakastan urheilullista kroppaani ja omia luonnonkiharoitani. Asioita, joita halusin muuttaa elämäni ensimmäiset 20 vuotta. Ne ovat vahvuuksiani, eikä minun tarvitse hävetä niitä. Haluan kehittää itseäni ja näitä ulkoisia vahvuuksiani, ja esimerkiksi treenaaminen on auttanut minua oppimaan arvostamaan ja rakastamaan kehoani aivan uudella tavalla. Haluan vielä loppuun jakaa teille omat vinkkini siihen, miten omassa kehossa tuntisi olonsa hyväksi ja kotoisaksi.

1. Lopeta vertailemasta itseäsi muihin.

2. Keskity muihin asioihin kuin peiliin tuijottamiseen. 

3. Liiku itsellesi mieleisellä tavalla. Oli se sitten kävelylenkki tai salitreeni; liiku!

4. Älä välitä muiden mielipiteistä. Elät omaa elämääsi; tee asioita joista nautit välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat!

5. Ympäröi itsesi positiivisilla asioilla ja ihmisillä.

6. Pidä huolta itsestäsi kaikilla tavoilla. Meille on annettu vain yksi keho, jota ei voi vaihtaa, kohtele sitä siis hyvin.

7. Älä soimaa itseäsi tai arvostele itseäsi ikävään sävyyn. Et tekisi niin ystävällesikään, joten miksi tekisit niin itsellesi. 

8. Love yourself! Olet itsesi kanssa koko elämän, joten kannattaa pysyä hyvissä väleissä. ;)

Marianne

Labels: ,