JUUSTOKAKKU PURKISSA

IMG_9066
IMG_9068



Tällaista herkkua tein poikaystävän syntymäpäivälle ja se maistui synttärisankarille. Musta on vähitellen kuoriutunut melkein jo keittiön hengetär, sillä niin se vaan itsevarmuus leipoessa ja ruokaa laittaessa kasvaa. Löysin reseptin K-Ruoka - sivuilta ja tämä oli todella helppotekoinen kesäjälkkäri. Itse muuten tein ohjeiden mukaisesti 6 annosta, mutta kolmeen lasipurkkiin(kahteen isohkoon juomalasiin ja kuvissa näkyvään lasipurkkiin loput). Täytteet voi kuitenkin jaotella isommalle porukalle pienempiin annoksiin. Tein kans annokset illalla ja annoin olla yön yli jääkaapissa.

Tarvitset:
(6 annosta)

Pohja

100g Pirkka valkoista leivontasuklaata

Täyte

3dl Pirkka vispikermaa
1prk(250 g) rahkaa
1dl Dansukker hyytelösokeri Multia
1tl Pirkka vaniljasokeria

Pinnalle

250g(n. 5 dl)mansikoita

Valmistus:

1. Paahda pohjalle tuleva valkosuklaa. Paloittele suklaa ja levitä palat keraamisen uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Paahda 150 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Vahdi suklaata paahtamisen loppupuolella. Suklaa paahtuu palojen alta ja sisältä, pinnan ollessa vielä vaaleahko, beigenruskea. Älä päästä suklaata palamaan.

2. Ota vuoka uunista ja siirrä palat jäähtymään toiseen vuokaan tai suoraan annoslaseihin. Paloittele suklaapaloja hieman esimerkiksi lusikan kärjellä painelemalla. Suklaa ei siis sula.

3. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää rahka. Mittaa hyytelösokeri ja loppu (1 dl) vispikerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Kaada kerma-sokeriseos ohuena nauhana kermarahkan joukkoon koko ajan vatkaten.

4. Viipaloi noin 4 mansikkaa ja asettele ne purkkien tai lasien reunoille. Kuutioi loput mansikat ja lisää ne täytteen joukkoon. Lusikoi täyte purkkeihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti. Koristele halutessasi mansikoilla.

Video-ohje täällä.

Labels: , ,